The Peak
Door: Femke
Blijf op de hoogte en volg Femke
31 Oktober 2009 | Hong Kong, Hong Kong
Vandaag ben ik naar de Peak geweest de top van Hong Kong Island.
Eerst moet ik met de boot over naar Hong Kong Island om daar de bus te pakken naar de tram.
De tram of te wel, The Peak tram, is een van werelds oudste en beroemdste spoorwegen... had er nog niet van gehoord maar dat doet er niet toe.
Als je dan met een 27 graden omhog gaat is het wel lachen. Eenmaal boven is het uitzicht echt geweldig!!! Je kunt je er ook nog helemaal gek shoppen... tja je moet de toeristen vermaken he op een berg. Maar je kunt er ook heerlijk wandelen, Dat heb ik dus gedaan heerlijk de natuur in een half uurtje lopen naar The Garden... na 45 min in de brandende zon te hebben gelopen ging ik mij toch afvragen of ik wel goed zat. Gelukkig was daar een vriendelijke Chinees die mij zei het is nog best ver de The Garden is niet zo mooi. Dus ik maakte snel de keuze omdraaien!!! uiteindelijk heb ik ruim 2 uur gelopen wat weer resulteerde in een rammelende maag. Gelukkig was er een Subway waar ik een heerlijk broodje kocht.
Weer terug naar beneden met dezelfde tram, de bus en de boot om weer in Kowloon aan te komen. Daar ben ik de metro ingedoken om naar de ladies Market te gaan... geen aanrader veel mensen kleine ruimtes en hoge prijzen. Dus dat was met een half uurtje weer bekeken.
Ik ga nu een hapje eten... morgen een boottocht maken en maandag ga ik naar Macau en dan zit Hong Kong er voor mij alweer bijna op.
tot snel..
31 Oktober 2009 - 15:42
Bram:
Whahah Jackie Chan!! LOL wanneer ging jou nou met dolfijnen zwemmen dan ?:P -
31 Oktober 2009 - 19:20
Hop En Hia:
Hoy Fem,
Wat ben jij in een paaar dagen al veel ervaring rijker.Leuk om daar ook een beetje van mee te kunnen genieten.
Veel plezier nog en dikke kus van ons. -
01 November 2009 - 15:18
Ilse En Hester:
hee Fem!
we kwamen er net achter dat we je niet meer hadden gesproken voor je vertrek. Dus bij deze; veel plezier! eerste bericht klinkt alweer goed.
geniet ervan!
groetjes Ilse en Hester -
01 November 2009 - 19:57
JSSD:
Beste Femke,
Veel plezier op je lange reis. Wij hebben je niet meer gesproken voordat je wegging, dus daarom nu nog even.
Jurriën, Saskia en de boys -
01 November 2009 - 20:11
Mama:
Gelukkig hebben we weer internet. Tot zo ver een mooie reis. Ga zo door met schrijven.Kunnen we allemaal heerlijk meegenieten. Helaas hebben we de foto's niet kunnen zien. We weten niet wat er aan de hand is. Wordt binnenkort opgelost hoop ik.
Dikke kus mama.