Cape Tribulation
Door: Femke
Blijf op de hoogte en volg Femke
07 November 2009 | Australië, Sydney
het is al weer een paar dagen geleden sinds mijn laatste verhaaltje.
Afgelopen 2 dagen was ik afgesloten van telefoon internet en de bewoonde wereld. Ik ben op een trip geweest naar Cape Tribulation een klein plaatsje midden in het regenwoud van North Queensland.
Op de heen weg heb ik een Daintree river cruise gemaakt opzoek naar krokodillen!!! en ja gevonden 3 stuks zelfs. Ook hebben we een boomslag gezien en een mooi stukje natuur.
Om het regenwoud wat te verkennen zijn we een wandeling gaan maken door het regenwoud. Een heleboel mooie planten en dieren gezien. Vervolgens werden we afgezet bij onze verblijf plaats, allemaal kleine hutjes in het regenwoud bij het strand. Zo mooi op het strand je ziet de Mangroves en het regenwoud verdwijnt zo de zee in. Niet zwemmen in de zee ivm Stingers, de giftigste dieren die er bestaan. Kwallen met 2 meter lange tentakels!!! En ja ook vanwege de Krokodillen maar volgens de bevolking gaan er maar 2 mensen per jaar dood hier door krokodillen dus.. valt wel mee.
Het bleef dus bij een mooie strandwandeling met Judith, een Nederlandse meid uit mijn hostel, Anna een Kiwi zoals ze zelf zegt ook uit mijn hostel en Lea een Duitse dame die ook op de trip was. Het uitzicht was geweldig helaas begin het af en toe wat te spetteren, tja wat een is een regenwoud zonder regen he. De foto's zeggen de rest denk ik wel ;-)
Om nog meer van het regenwoud te zien hebben wij vieren (de dames en ik) besloten om een nacht regenwoudsafari te maken. Wat kan het donker zijn zeg, pik zwart is het regenwoud met mooie geluidjes van de dieren en de bladeren. Maar wij kwamen voor de dieren dus zaklamp aan en gaan met de benen. Het zou een 5 km tocht gaan worden volgens onze gids. We begonnen met een super kikker, bleeh en toen kwamen we al snel een spin tegen, ik zal nooit meer klagen over een spin als je ziet hoe groot ze hier zijn! Gelukkig kwamen we toen een Bush Dragon tegen echt gaaf die beesten slapen tegen de boom aan en haken zich met de buik vast zodat de poten gewoon kunnen hangen.
We kwam nog wat slapende vogels tegen. Helaas is fotograferen in het donker al een probleem laatstaan een vogel op 10 meter hoogte. Ik heb mijn best gedaan. Daarna begon het te regenen, en met regen echt regenen een tropische storm wat een water zeg, ik had gelukkig voor mijn camera een poncho gekocht de beste dollars die ik heb uitgegeven hier!
Toen we terug waren in ons hutje was alles zo ontzettend nat het water liep gewoon uit je schoenen, en ik had waterdichte bergschoenen, dan maar snel het bed in en slapen.
Vanochtend zijn Judith en ik de andere kant van Cape tribulation gaan bekijken via het strand, met een strand foto sessie als gevolg.
om 1uur werden we opgehaald om naar een zoetwater bron in Mossmann Gorge te gaan, best mooi maar veel te koud voor een duik. Onder weg naar Port Douglas vroeg de busdriver of we mango's lekker vonden. Wie mij kent weet dat ik die heeel lekker vindt, We stopten en jahoor honderden mango's jammmmmmie.
Port Douglas is een duur stadje we hadden een half uurtje om wat rond te kijken maar het bleef bij 1 winkel en een kop koffie helaas.
Het was al met al een geweldige 2 dagen. Slapen midden in het regenwoud met alle daarbij behoordende geluiden en dieren. Een tip wil je af van angsten, spinnen, vliegen, mieren, kikkers en andere beesten dit is de plek om heen te gaan.
Helaas kan ik nu de foto's niet uploaden mijn batterij is leeg en ik heb geen lader bij me dus ik volgen morgen!
Morgen ga ik naar Fitzroy Island lekker zwemmen en snorkelen.
Groetjes
07 November 2009 - 16:11
Riet:
Ha Femke,
Wat gezellig dat je nu wat reisgenoten hebt.Dan kun je tenminste samen griezelen bij al dat kruipend gedierte. Ik heb het daar niet zo op.
Veel plezier verder! -
08 November 2009 - 17:44
Hop:
Wat een leuke foto`s. We krijgen toch een mooi beeld van jou reis.
We kijken trouw elke dag.
Knuffel en Groeten van Hop en Hia -
08 November 2009 - 20:36
Regine:
Hallo nichtje
de foto's zijn erg mooi, oude herinneringen komen weer bven.Ben best jaloers op jouw leventje nu.Geniet ervan en zo zie je maar je hebt zo allerlei weer leuke contacten met allerlei mensen. We denken aan je en hopen datje veel mooie dingen mee maakt en ziet. zorg wel dat je een koala van dichtbij hebt geroken,dan weet je tenminste dat ze niet alleen leuk zijn. dikke kus van jan en regine