Surfen Spot X
Door: Femke
Blijf op de hoogte en volg Femke
08 December 2009 | Australië, Woolgoolga
Daar ben ik dan weer, bedankt voor al jullie berichtjes!!!!
Helaas was mijn internet afgelopen dagen zo slecht, en was ik zelf zo druk dat ik niets kon laten horen.
Afgelopen 4 dagen ben ik aan het surfen geweest. Dat doe je zoals iedereen wel weet in de zee. Ik zat in een soort van surfkamp een kwartier van een echt dorp en dus goed internet.
Maar het surfen. Dat ik watersport leuk vind zal nu wel duidelijk zijn voor iedereen die mij niet zo goed kent. Er wordt in Australie veel op de plank gestaan en als je er toch bent kan je het maar even proberen.
Mijn surf kamp betrof 3 dagen in het kamp en 2 lessen. Helaas kwam ik zaterdag weer met vertraging aan en had ik zondagochtend pas mijn eerst les. Toen ik naar de klas ging, de eerste les begint met een introductie in een soort van klaslokaal. Zeiden ze pak je board dan gaan we naar het strand. Ik stond op het strand met mijn board in een wetsuit en had geen idee wat ik er eigenlijk deed.
Toen ze zeiden we gaan vandraag draaien, dacht ik ik zit niet goed. Ik ben maar even gaan informeren toen bleek dat ze op kantoor, altijd die mansen van kantoor, mijn verkeerd hadden ingedeeld. Een dame bleef bij me en ik mocht wat oefenen, na 2uur zijn we naar kantoor gelopen en kreeg ik maandag 2 nieuwe lessen!!!
Ik ben toen zelf wat in de zee gaan snorkelen. Tijdens het snorkelen kwam ik er achter waarom er een bord ging met niet gaan zwemmen gevaarlijke stromingen. Na 3x goed te zijn ondergezogen ben ik maar als een gek terug gezwommen naar het strand. En heb ik een lange (4uur) strandwandeling gemaakt.
Maandagochtend mijn eerste officiele les. Na de uitleg naar het strand ipv 40 man (zondag les) waren we nu maar met 3 leerlingen. De 2de keer stond ik rechtop op het board en surfde door de zee. Na 2.5 uur oefenen mochten we weer gaan. Je bent dan helemaal kapot, steeds door de zee lopen met de plank en jezelf opdrukken op de plank om te gaan staan. Na een lunch had ik mijn 2de les. Het draaien en surfen zelf ging prima.
Na 1.5 uur had ik het wel gezien. Ik begon mijn spieren te voelen en de zee werd ruiger. Golven kwamen van alle kanten.
Al met al heb ik een leuke tijd gehad bij het strand. Het surfen was leuk maar niet mijn ding.
De nachtbus naar Sydney was zwaar weinig plek dus ik hing half in het gang pad om iets te kunnen slapen. Mijn eerste dag in Sydney zit er al weer bijna op. Geniet van en lach om mijn foto's. De eerste Sydney foto's komen er aan.
groetjes
08 December 2009 - 08:48
Riet:
wat een avonturen!Jij zit daar lekker in de zon en hier is het maar druilerig, maar nog een paar weken en dan komen wij eraan!Veel plezier in the big city!
liefs, riet -
08 December 2009 - 11:56
Mama:
Lieve Femke,
Het bewijs is d.m.v. de foto's bewezen, je kunt surfen. Ik ben blij dat het niet jou ding is, want dat betekent dat je niet zo'n gek wordt die de hele wereld over moet om op de meest gevaarlijke plaatsen te gaan surfen. Duiken is meer jou ding en voor ons levert het in ieder geval mooiere en afwisselender foto's op.
Geniet van Sydney dan genieten wij weer mee. Kus mama -
08 December 2009 - 14:47
Bram:
Hey fem:D Mooie fotos weer;-) Hoop dat je elke dag nog geniet van Australia en dat je het naar je zin hebt:) Jij zit daar in ieder geval beter dan hier... Hier is de temperatuur gedaadl naar dik over de -10 :P dus het is bij lekkerder kwa temperatuur ;-)We hebben snel weer contact over skype. Bram -
08 December 2009 - 23:58
Karin:
Ha die femke,
Ja...dat warme weer, boven de 40 was het hier in Rock valley dus Hendrik had het zwaar op zijn werk. Hilke is naar Wet and Wild geweest en dat was heerlijk. Geniet maar lekker van Sydney, kijk uit. En familie, zien en lezen jullie nu hoe mooi het hier is, ooit had ik ook deze site maar ja....
Karin
vraag: Riet?? komen eraan?