Vertrek Alice Springs naar Adelaide met de Ghan - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Femke Bril - WaarBenJij.nu Vertrek Alice Springs naar Adelaide met de Ghan - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Femke Bril - WaarBenJij.nu

Vertrek Alice Springs naar Adelaide met de Ghan

Door: Femke

Blijf op de hoogte en volg Femke

08 Januari 2010 | Australië, Alice Springs

Dag allemaal daar ben ik weer.
Vandaag was de dag van mijn vertrek van Alice Springs naar Adelaide met de Ghan. Een treinrit van 26 uur door het mooie landschap van centraal Australie. Toen ik buiten kwam om naar het ontbijt te lopen zag ik wel dat de storm inderdaad niet was gaan liggen. Dikke regen druppels vielen naar beneden en harde windvlagen maakte dan het als een tropische storm aanvoelde. Ik had gehoopt nog even op internet te kunnen helaas was de verbinding dankzij de storm verbroken. Ik dacht ach ik moet toch naar het kantoor van Greyhound om mijn ballonvlucht kilometers terug te krijgen dus dan kan ik in het centrum wel even naar een internetcafe. Helaas het liep anders.....
Bij het uitchecken hoorde ik iemand aan de telefoon zeggen als de trein niet gaat hoe komen we dan in Adelaide.... Juist door de storm was een gedeelte van de baan weggespoeld hoe bedenk je het. Het koppel had net via de telefoon te horen had gekregen naar het station te moeten komen en ze nodigden mij uit om met ze mee te rijden in de taxi. Gelukkig kon ik via de telefoon mijn ballonvlucht refund regelen en kon ik dus meerijden naar het station, Eenmaal op het station was het duidelijk dat er 2 opties waren geld terug of met de bus. Ik had absoluut geen zin meer om in Alice Springs te blijven en moest naar Adelaide dus dan maar bus. 1700 km met de bus aan 1 stuk door. In het hotel heb ik ze nog gevraagd hoevaak het voorkwam het antwoord nooit. Hoe gelukkig mag ik dan wel niet zijn om het mee te maken en mijn hoogtepunten te zien verdwijnen uit mijn reis??? De rivier, Todd river, die door Alice Springs loopt die altijd droog is stroomde gewoon toen we er overheen reden met de bus. Je kunt je toch van te voren ook niet bedenken dat je dat mee maakt. Helaas keek ik uit naar 3 dingen in Alice Springs het beklimmen van de Rock, de ballonvlucht en de reis met de Ghan. Jullie voelen hem al aankomen Alice Springs was voor mij dus een beetje een teleurstelling. Ik mag misschien niet klagen maar als het ene naar het andere misgaat en je dan alleen op reis bent word je er niet vrolijker van. De bus was een prima bus met veel beenruimte. Gelukkig waren ze zo vriendelijk om 2 bussen te sturen dus heeft iedereen de ruimte. De organisatie trok even de snack en drank automaten leeg en zette dat in de bussen voor ons om te nuttigen tijdens de rit.

De rit zelf was okee maar zo ontzettend lang..... slapen ging haast niet de airco stond aan en als je dan een uurtje geslapen had was ik zo ontzettend stijf dat je niet meer in slaap kon vallen. Ik ben uiteindelijk vanochtend aangekomen in Adelaide.

Mijn hostel had het te druk dus kon mij niet ophalen helaas.... heb ik weer moest dus zelf met de bus gaan. Bij mijn hostel mijn backpack neergezet en naar de Greyhound gelopen. Eindelijk was daar een positief iets..... ik had mijn kilometers terug en kon mijn 1 daagse wijn tocht inruilen voor een 2 daagse Kangaroo Island tour. Ik moest wel iets bijbetalen maar ik ga morgen en zondag dus veel wilde dieren zien en lekker wandelen en zwemmen. Maandag vertrek ik dan met de Great Ocean Road naar Melbourne en dan op naar Nieuw Zeeland.

Het internet in het hostel laat mij nu niet alle fotoæs uploaden dus ik ga in de stad opzoek naar een internet cafe.

PS. de temperatuur was hier om half 11 al 37 graden!!!!!

dikke kus

• 08 Januari 2010 - 11:26

Marieke V.:

De Todd river die stroomt: dat is heel uniek!!!! Dus ergens heb je wel mazzel! Veel plezier op Kangaroo Island!